Cara semak pendaftaran produk dengan KKM

Hari ini ramai yang bertanya macam mana nak tahu kalau suatu produk telah disahkan oleh KKM atau tidak? So, enie nak share cara mudah untuk semak pendaftaran produk secara online je. Sila lihat tutorial di bawah ini.
1. Layari laman web bpfk.gov.my. Klik pada page ‘ product search’ dan page akan tertera seperti di bawah. Seterusnya, klik ‘QUEST3′ untuk produk kosmetik.
 2. Sekarang anda dah masuk ke database ‘produk kosmetik berdaftar’. Dekat bahagian bawah page, anda akan lihat ‘product type’ dan klik ‘Cosmetic Product Only’. Kemudian pilih ‘product name’ dan masukkan nama produk dan klik ‘search’. Untuk tutorial kali ni Enie pilih produk SF Beauty.
3. Selesai. Semua maklumat yang berkaitan dengan produk Sf Beauty dipaparkan seperti di bawah. Mudah je kan..

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>