SIGNIFICANT SKIN CARE

ssc new formula .
Significant Skin Care (SSC) memperkenalkan formula terbaru dari Significant Finding Venture. Formulasi terbaru ini nyata berbeza dengan keluaran yang sebelumnya. Kini SSC bergerak maju setapak ke hadapan dengan tampil yakin dengan formula terkini.

significant skin care beauty soap E
Beauty Soap Vitamin E *untuk kulit normal / berjeragat*
Hanya RM40 + FREE POSTAGE

significant skin care beauty soap c
  Beauty Soap Vitamin C *untuk kulit berjerawat / sensitif*
Hanya RM40 + FREE POSTAGE
Fungsi Significant Skin Care Beauty Soap : Dirumus dari bahan semula jadi menghasilkan sabun yang natural dan bersih. Menolong meningkatkan kadar metabolisme kulit, merencat proses penuaan, mengurang kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit. Menyeimbangkan rona kulit, mengekalkan kelembapan semula jadi untuk rasa segar licin dan bersih. Tidak mengandungi pewarna tambahan dan kurang alkali, sesuai untuk semua jenis kulit. 

significant skin care day cream
SIGNIFICANT DAY CREAM CELL ACTIVATOR
Hanya RM40 + FREE POSTAGE
NOT130704802K
Kebaikkan Significant Day Cream Cell Activator :
 • Ditambahkan dengan SPF 15 untuk membantu melindungi kulit daripada sinar UV yang berbahaya.
 • Mengurangkan bintik hitam dan memberikan perlindungan tona kulit supaya kulit menjadi cerah.
 • Mencegah pigmentasi dan menghasilkan kulit lebih lembut.
 • Memberi penghidratan tahan lama untuk mencegah kekeringan kulit & mengawal rembesan minyak.
 • Merangsang pembaharuan sel.
 • Menapis liang dan memutihkan kulit.

significant skin care night cream
 SIGNIFICANT NIGHT CREAM PIGMENTATION CONTROL    (TERBARU!! TIADA PENGELUPASAN)
 NOT130704803K
Hanya RM40 + FREE POSTAGE
Krim malam ini bertindak mencerahkan kulit anda dari dalam di mana ia bertindak dalam 3 cara iaitu:
Mengaktifkan : Hydrolyzed collagen & Vitamin B3 menyediakan tenaga selular kepada kulit untuk meningkatkan proses pembaharuan kulit.
Bekerja : Whitening complex (Miraclelight®, Glutathione and Pigmentation control) secara aktif mengurangkan tompok hitam dan kulit tidak sekata ketika waktu tidur.
Menyuburkan : Pelbagai vitamin dan campuran ultra-pelembab bertindak mencapai tekstur kulit yang lebih baik dan menyerlahkan kecerahan kulit secara berkesan. Ia merupakan krim malam yang efektif untuk tanda penuaan dan kedutan.
significant premier set E
PREMIER SET VITAMIN E (glass bottle)
 SIGNIFICANT BEAUTY SOAP VITAMIN E 60g
 SIGNIFICANT DAY CREAM CELL ACTIVATOR  15g
 SIGNIFICANT NIGHT CREAM PIGMENTATION CONTROL  15g 
* untuk kulit jenis normal / berjeragat *
significant premier set C
 PREMIER SET VITAMIN C (glass bottle) 
  SIGNIFICANT BEAUTY SOAP VITAMIN C 60g
  SIGNIFICANT DAY CREAM CELL ACTIVATOR  15g
 SIGNIFICANT NIGHT CREAM PIGMENTATION CONTROL  15g 
 * untuk kulit jenis sensitif / berjerawat *
 significant beginner set E
BEGINNER SET VITAMIN E (glass bottle)
SIGNIFICANT BEAUTY SOAP VITAMIN E 1/3 full soap
SIGNIFICANT DAY CREAM CELL ACTIVATOR  7g
SIGNIFICANT NIGHT CREAM PIGMENTATION CONTROL  7g 
* untuk kulit jenis normal / berjeragat *
significant beginner set C
BEGINNER SET VITAMIN C (glass bottle) 
SIGNIFICANT BEAUTY SOAP VITAMIN C 1/3 full soap
SIGNIFICANT DAY CREAM CELL ACTIVATOR  7g
SIGNIFICANT NIGHT CREAM PIGMENTATION CONTROL  7g 
 * untuk kulit jenis sensitif / berjerawat *
significant skin care new formula
 Significant Skin Care New Formula fokus kepada krim siang dan krim malam yang diformulasikan menggunakan teknologi baru. Banyak perbezaan yang dapat dilihat walaupun secara fizikal. Kini tekstur kedua-dua krim ini nyata lebih halus dan sekata tidak lagi likat seperti sebelum ini. Significant Skin Care Day Cream Cell Activator terbaru ini bukan lagi berwarna kuning tetapi warna terbaru ini lebih menggoda iaitu warna ‘peach’. Selepas krim siang ini dioleskan pada wajah, ia melembutkan kulit wajah dan memudahkan anda meratakan bedak pada wajah kerana teksturnya yang halus.  Manakala krim malam pula berwarna ‘off white’. Rata-rata pengguna yang menggunakan krim siang ini sangat menggemari bau yg vanila yang harum. Significant Skin Care formula baru pada Night Cream Pigmentation Control pula tidak lagi mengelupaskan kulit seperti sebelum ini. Oleh itu ia lebih selesa dipakai kerana anda tidak perlu lagi gusar dengan kulit muka yang mengelupas menyebabkan anda rasa tidak selesa apabila berhadapan dengan khayalak ramai. Formula pengawalan pigmentasi pada krim malam ini dapat membantu menghilangkan jeragat atau tompok hitam pada wajah. Krim malam ini juga tidak menyebabkan kulit terlalu berminyak apabila anda bangun dari tidur dibandingkan dengan krim malam formula sebelum ini. Untuk Significant Skin Care formula baru ini, anda dicadangkan memakai set penuh iaitu sabun, krim siang dan krim malam untuk menampakkan hasil. 
Cara penggunaan krim : Oleskan krim pada wajah yang kering dengan urutan ke atas. Pastikan krim disapu selepas wajah dicuci dengan Significant Beauty Soap. Biarkan wajah selama 2-3 minit untuk penyerapan sebelum memakai bedak wajah (untuk Significant Day Cream Cell Activator). Untuk penggunaan luar sahaja. 
 
Sejak SSC NEW FORMULA diperkenalkan pada Julai 2013, permintaan non stop dari pengedar dan pengguna SSC sangat mengejutkan, bukan kami (stokis) sahaja, malah pihak pengurusan SSC juga turut tidak percaya permintaan berlipat kali ganda sehingga ke hari ini. Setiap batch SSC cuma tahan untuk beberapa minggu. Bahagian production SSC bertungkus lumus menyiapkan order dari seluruh negara. Alhamdulillah walaupun ia baru diperkenalkan, pelanggan tetap yakin dengan SSC. 
ssc new formula stok
 ssc-new-formula-testimoni-u
SSC testimoni 2.
SSC testimoni
SSC testimoni 3a
SSC testimoni 6a
Apakah bahan-bahan yang digunakan untuk penghasilan krim berformula baru ini?
Miraclelight® : Berfungsi mengurangkan pigmentasi yang ada diantaranya dirangsang oleh penuaan dan tekanan.
 Mulberry Root
 Mulberry Root
 Mencerahkan bahagian bertompok, warna kulit yang tidak sekata.
 
 wheat germ oil
 Wheat Germ Oil 
Minyak germa gandum merupakan sumber yang kaya dengan vitamin E tulen dimana ia dapat membantu melegakan kulit yang terdedah kepada cahaya matahari. Vitamin E bukan saja melembapkan kulit, tetapi juga membantu mendapatkan kulit yang lembut, sihat, segar, seterusnya kelihatan lebih muda secara semula jadi. Dengan kandungan vitamin E yang tinggi, membantu pertumbuhan sel kulit yang merawat parut dan tanda regang.
 
 grapeseed oil
 Grapeseed Oil 
Melindungi kulit daripada radikal bebas dan penuaan pra-matang, meningkatkan intrasel tahap vitamin C dan menghalang kemusnahan kolagen. Ia juga dikenali sebagai pelembap sempurna semula jadi dan meningkatkan jumlah kolagen di dalam kulit.
 
 Hydrolyzed Marine Collagen

Hydrolyzed Collagen 

Tidak seperti collagen biasa, hydrolyzed collagen membantu meremajakan kulit anda dari permukaan bawah kulit dan merangsang pembentukan kolagen sendiri.

Hyaluronic : Kesan daripada radiasi UV dan pencemaran udara, keupayaan kulit untuk menghasilkan asid hyaluronik semakin menurun lalu kulit terhidrat dan mengering menyebabkan sifat elastik kolagen berkurang. Fungsi asid hyaluronik ini memperbaiki tisu dan mengekalkan kelembapan kulit agar ia kekal nampak muda. 
Glutathione : Glutathione memainkan peranan dalam proses pemutihan kulit dengan mengurangkan pengeluaran pigmen kulit. Ia turut mengecilkan pori-pori kulit, menghilangkan parut, menjadikan ia lembut, halus dan cerah berseri.
Soalan Lazim Produk Significant Skin Care 
 
Apa itu Significant Skin Care?
Significant Skin Care (SSC) adalah set kecantikan khusus untuk muka yang terdiri daripada 3 item iaitu SSC Beauty Soap, SSC Day Cream Cell Activator dan SSC Night Cream Pigmentation Control. Significant Skin Care juga mempunyai dua jenis packaging iaitu kaca(15g) dan acrylic(10g). Namun di Enieque Beauty Shop, kami memasarkan produk kaca kerana kuantitinya yang lebih banyak  dan permintaan tinggi dari pelanggan. Untuk set percubaan pula berat setiap krim adalah 7gram.
 
Produk ini berasal dari mana?
Produk ini dikeluarkan oleh  syarikat Bumiputra iaitu Significant Finding Ventures (002158284-P) yang berlokasi di Selangor Darul Ehsan.
 
Adakah produk ini dipasarkan oleh syarikat berdaftar?
Ya, Enieque Beauty Shop di bawah seliaan syarikat Enieque Richcare merupakan Authorised Dealer Significant Skin Care. Kami merupakan pihak yang bertangungjawab untuk mengiklankan dan memasarkan produk Significant Skin Care. Produk diambil terus daripada pengasas iaitu Significant Finding Ventures. Anda sendiri boleh semak dengan pihak syarikat pengasas untuk pengesahan status syarikat kami.
 
Bilakah produk ini diperkenalkan dan adakah ianya selamat?
Produk ini diperkenalkan pada tahun 2013 dan mendapat kelulusan kementerian kesihatan (KKM). Produk ini selamat digunakan dan tidak memudaratkan kesihatan. Untuk mendapatkan kelulusan KKM adalah teramat penting kerana pihak KKM akan memastikan produk ini bukan sahaja selamat digunakan malah menepati piawaian ‘standard’ yang ditetapkan oleh pihak kesihatan.
 
Adakah Significant Skin Care sesuai untuk peringkat umur tertentu sahaja?
Produk ini sesuai untuk semua peringkat umur sama ada golongan remaja, belia, dewasa dan juga golongan yang telah berusia.
 
Adakah produk ini boleh digunakan oleh golongan tertentu sahaja?
Produk ini dirumuskan khas untuk golongan lelaki dan wanita asia. Ianya sesuai untuk semua jenis kulit dan sesuai dengan cuaca di Malaysia.
Apakah kelebihan produk ini?
 • Meningkatkan proses pembaharuan kulit.
 • Mencerahkan kulit wajah
 • Menghilangkan bintik-bintik hitam
 • Memudarkan dan menghilangkan jeragat
 • Merawat kulit kusam dan warna kulit tidak sekata
 • Membuatkan wajah bersih dan lebih berseri
 • Membantu mengatasi masalah jerawat (bertindak mengecut, memudar dan menghilangkan jerawat dan juga parut jerawat).
 • Mengecilkan pori-pori bagi mengelakkan mudah dijangkiti agen bakteria.
 • Kulit akan lebih terasa licin dan gebu.